יום חמישי, 4 במאי 2017

גלידת אפרסקים ועוגת גבינה טבעונית על בסיס סויה ושקדים .



הקיץ כבר כאן וכולנו מחפשים נשנושים טעימים ומרעננים שיקררו לנו את היום.
ומה הכי כיף לאכול בקיץ?
ברור שגלידה.
למי שטבעוני או אלרגי לחלב (כמונו ) לקנות גלידה זה פרויקט לא פשוט, אמנם יש גלידות טבעוניות אבל
לרוב הן נעשות על פס יצור חלבי שנשטף והסיכוי שנשארו רסיסי חלב הוא גדול ולכן אנחנו נמנעים
מגלידריות או גלידות שונות.
אז מה נעשה? לא נאכל גלידה?
בטח שנאכל! פשוט נכין בבית בקלות גלידה טעימה מאוד ונטולת חלב :)

היום אביא לכם מתכון מוצלח לגלידה שכל כך קל להכין ואפילו אין צורך במכונת גלידה.

רכיבים:

כוס וחצי שמנת צמחית(עדיפות לגלידן)
1/2 כוס משקה שקדים/סויה
2 מעדני סויה אפרסק
10 טיפות תמצית טעם עוגת גבינה
2 אפרסקים טריים חתוכים לקוביות(אין צורך לקלף)

אופן ההכנה:
מקציפים את השמנת צמחית יחד עם משקה שקדים ותמצית טעם לקצפת יציבה .

כאשר הקצפת נוקשה ויציבה מוסיפים את המעדני סויה אפרסק ומקפלים פנימה.

מוסיפים את חתיכות האפרסק ומקפלים גם כן להטמעת החתיכות בתוך הגלידה.

יוצקים בקופסה ולמקפיא לפחות ל12 שעות.

מוציאים ונהנים .

גלידה טעימה בטעם אפרסקים ועוגת גבינה במרקם שמנת טעים וטבעוני לחלוטין .
תנסו... תודו לי אחרי :)

שיהיה קיץ מתוק ומרענן . 

*חלב שקדים ומעדני סויה של תנובה ניתן לרכוש בכל סופר.
*גלידן ניתן לרכוש בחנויות מתמחות אפיה.
*אם משתמשים בשמנת צמחית אחרת מומלץ להוסיף חצי פחית קרם קוקוס.
*תמציות טעם של ליאת חתוכה במגוון טעמים ניתן לרכוש בחנויות מתמחות אפיה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה