יום שלישי, 5 בינואר 2016

עוגת קונקורד ביתית,יפהיפיה וטעימה (פרווה)



כולנו מכירים את עוגת הקונקורד היפהיפיה שאנחנו רואים וקונים בקונדיטוריות.
עוגה מרשימה ביותר ובה משולבים מרנג בטעם שוקולד, קרם שוקולד ובסיס שוקולדי.
אז החלטתי לנסות ולהכין לבד שהרי אני הכי אוהבת לפנק בעוגות ביתיות וכבר בקושי
קונה עוגות בחוץ.
את העוגת קונקורד שלי אני מכינה פרווה שכן הבת שלי אלרגית לחלב ואנחנו רוצים שגם היא
תהנה כמו כולם והאמת- העוגה טעימה בגרסת פרווה לא פחות מאשר גרסת החלבי.


לעוגה שלושה שלבים-
שלב הכנת המרנג,
שלב הכנת הבסיס וחלוקתו,
שלב בניית העוגה והציפוי.

*כוס= כוס חד פעמית שקופה של שתיה קרה.

מצרכים:
למרנג:
3 חלבונים
כוס סוכר
3/4 כוס קקאו מנופה.

לבסיס העוגה :
2.5 כוסות קמח תופח
כוס שמן
כוס סוכר
3/4 כוס קקאו
4 ביצים
3/4 כוס מים פושרים .

לקרם:
 2 גביעי שמנת צמחית
אינסטנט פודינג שוקולד
2 כפות שוקולית
כוס חלב סויה/שקדים (אפשר גם בלי)

אופן ההכנה :

נתחיל עם המרנג-
את החלבונים עם הסוכר נשים בקערה ונערבב היטב עם מטרפה בבן מארי(על אדי מים )
עד אשר הסוכר נמס היטב והנוזל הופך חלק ללא גושים.
שימו לב צריך לערבב היטב ומהר שלא יהפוך לחביתה.
כאשר הנוזל אחיד ,סמיך וחלק נעביר למיקסר שם נקציף במהירות גבוהה לכדי קצף חזק
ומבריק(בערך 8 דקות הקצפה)  . כשמגיעים ליעד נוסיף את הקקאו (מומלץ לנפות שלא יהיו גושים)
ונקפל אותו פנימה עד להשגת קצף שוקולדי חלק.
נעביר לשקית זילוף עם צנטר עגול ונכין פסים על תבנית עם ניר אפיה ונכניס לתנור ל80 מעלות
לכשעתיים (יכול להיות גם יותר) . לבדיקה אם מוכן- נסו לקלף את את המרנג מהניר. אם משתחרר
בקלות- מוכן.

בסיס העוגה-
כמו עוגת שוקולד רגילה , נערבב את כל החומרים יחד לבלילה חלקה ונוזלית ונעביר לתבנית
קפיצית 26 או רינג עטוף נייר כסף.
לתנור שחומם מראש ל180 לכחצי שעה עד שהעוגה יבשה (נבדוק עם קיסם).
מצננים את העוגה ופורסים אותה ל 3 פרוסות שוות(אפשר גם 2 אם קל לכם יותר).

הקרם-
במיקסר נקציף את החומרים עד לקצף חלק ואחיד.

בניית העוגה-
כאשר העוגה קרה נתחיל למרוח על השכבה הראשונה כמות קרם עבה(כ3 כפות). נשטח עד
למריחה אחידה.

נשים את השכבה השניה וגם שם ניצוק קרם ונשטח.

נשים את השכבה השלישית ונצפה את העוגה בקרם מסביב ומעל שכבה עבה שיתפסו נטיפי המרנג.

אפשר בצידי העוגה ליצור פרחים או כל קישוט שנרצה ומעל נפזר את נטיפי המרנג בכל העוגה.

והרי לנו עוגת קונקורד ביתית טעימה ובהחלט מרשימה.
היא רק נראית מסובכת אך בפועל היא פשוטה להכנה.

מתאימה מאוד לאירוח ובעיקר לארוחות בשריות לשומרי כשרות ולאלרגיים לחלב.
תהנו :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה