יום שני, 11 בינואר 2016

עוגיות דגנים,מפתיעות, טעימות ובריאות .



כן, אני מודה, איני חובבת מזון בריאות.
קינוחים לטעמי צריכים להיות מושחתים ומלאים בכל טוב.
עוגיות בריאות פחות עושות לי את זה ואם נהיה כנים נראה לי שמעולם אפילו לא ניסיתי לטעום.

ואז קיבלתי משלוח עם דגנים מגוונים של חברת רפאל'ס .
סדרת פתיתי הדגנים של רפאל'ס כוללת פתיתי כוסמין מלאים, חיטה מלאה, שעורה מלאה, שיפון מלאים,
שיבולת שועל מלאה (עבה), שיבולת שועל מלאה (דקה) ומיקס פתיתי דגנים. 

מה עושים עם זה ? מעולם לא התנסתי בדגנים כאלו בבישול או אפיה... החלטתי להכין עוגיות.

עוגיות בריאות מלאות בכל טוב. כמו שאני אוהבת...
התוצאה - תתפלאו, אני בהחלט הופתעתי - מצוינת !


והרי לכם מתכון פשוט להכנה של עוגיות בריאות ובאמת טעימות.

*המתכון פרווה .
*כוס= כוס חד פעמית קרה שקופה.

מצרכים :

3/4 כוס פתיתי דגנים- מיקס פתיתי דגנים,
3/4 כוס פתיתי כוסמין כוסמין מלאים,
1/2 כוס שומשום,
3/4 כוס קמח שיפון מלא,
2 כפיות אבקת אפיה,
1/2 כוס סוכר ,
3 כפות גדושות ממרח לוטוס (אפשר גם לוטוס קראנץ'),
1 ביצה,
כפית תמצית וניל,
3/4 כוס חמוציות,
3/4 כוס נטיפי שוקוצ'יפס לבן.


אופן ההכנה:
מערבבים את כל המצרכים יחד לתערובת אחידה.

יוצרים כדורים ומשטחים אותם מעט ,מניחים על תבנית עם נייר אפיה.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות. בערך 15 דקות ומוציאים.

זהירות העוגיות רותחות.
העוגיות נראות רכות אך הן לא, לאחר שמתקררות - לנתק מנייר האפיה.

וזהו .
פשוט, קל,טעים... ו.. בריא :)

תהנו.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה