יום שלישי, 3 בנובמבר 2015

גבינות טבעוניות זה משומשו



כולם כבר יודעים שהבת שלי אלרגית לחלב.
אני משתדלת לספר ולברבר על זה כמה שאפשר על מנת להעלות את המודעות לאלרגיות בחברה
שלנו שבה נושא האלרגיות עולה מיום ליום.
הידעתם שכל אדם חמישי במדינת ישראל אלרגי או רגיש לאלרגן כלשהו ?
אלרגיה לחלב מתחלקת לשתיים - אלרגיה לקזאין - חלבון החלב ורגישות ללקטוז - הסוכר בחלב.
ההבדל בין אלרגיה לרגישות /אי סבילות הוא שאלרגיה היא מעין 'תקלה' שלילית של מערכת החיסון
ואילו רגישות/אי סבילות אינה קשורה למערכת החיסון . בשני המקרים תופעות הלוואי והתסמינים שונים.
בשני המקרים לאלרגיים ולרגישים אסור לצרוך חלב.
אז מה עושים ?
חיים בלי .
והאמת ? זה לא כל כך נורא בכלל ...
בעקבות הגידול באוכלוסיית האלרגיים והגידול באוכלוסיית הטבעונים נולדים בכל יום מוצרים מחליפים
למוצרים הקיימים .
מכיוון שהבת שלי אלרגית לחלב ברמה מסכנת חיים אנחנו מתנסים תכופות במוצרים נטולי חלב וכאלו
שאנחנו אוהבים וממשיכים לצרוך אני מספרת ומפרגנת אצלי בבלוג .

בשבוע שעבר קיבלתי חבילת גבינות נטולות חלב של חברת "משומשו" להתנסות.
מדובר בקו מוצרים חדש המכיל תחליפי גבינות - צהובות ומלוחות פרי יוזמה משותפת של חברת
"הדר-פוד" וקיבוץ גן שמואל .

במשלוח שקיבלתי היתה צהובה 18% במרקם חצי קשה מרכיבים צמחיים מועשרת בסידן וסיבים תזונתיים
בסגנון גאודה מעודנת, צהובה 9% בסגנון עדין קלאסי, מועשרת בסידן ומופחתת שומן במרקם חצי קשה,
על בסיס שמן קנולה, וצהובה זיתים 18% במרקם חצי קשה עם זיתים ירוקים, מועשרת בסידן ובסיבים
תזונתיים בסגנון ים תיכוני,גבינה מלוחה 16% במרקם קטיפתי מרכיבים צמחיים, מועשרת בסידן ובתוספת
סיבים תזונתיים בסגנון יווני, מלוחה 16% עם עשבי תיבול במרקם קטיפתי מרכיבים צמחיים, מועשרת בסידן
ובתוספת סיבים תזונתיים, בסגנון מזרח תיכוני בניחוח זעתר קלוי, ומלוחה 5% גבינה קלילה במרקם קטיפתי
דל שומן, מרכיבים צמחיים, מועשרת בסידן ובסיבים תזונתיים בסגנון יווני. 
המוצרים אינם מכילים סויה, גלוטן ,קזאין ולקטוז ובעלי כשרות פרווה מהודרת של בד"ץ העדה החרדית 
ירושלים.

ה"גבינות" טעימות , המרקם מאוד מזכיר גבינות מוכרות ומי שטועם יכול גם להתבלבל ולחשוב שמדובר
בגבינות רגילות.

הבת שלי תמיד רואה פיצה ומסתכלת בכמיהה. גם היא רוצה אך יודעת שאסור לה .
הגבינות האלו הגיעו בדיוק בזמן ואיתם הכנתי פיצות הום מייד .
רוצים מתכון ? ברור !

מצרכים :
קילו קמח,
2כפות גדושות שמרים,
כף סוכר,
כפית מלח,
כוס שמן,
וכוס וחצי מים פושרים,
ביצה (אלרגיים לביצים וטבעונים- ניתן להוריד את הביצה בלי שום בעיה).
*כוס=כוס חד פעמית שקופה של שתיה קרה.

אופן ההכנה:
ללוש את הקמח,שמרים,סוכר ומים. להוסיף את השמן,ביצה ומלח לאחר לישה טובה. אפשר במערבל ואפשר
ידנית.
כשהבצק אחיד וחלק משאירים להתפחה כשעה וחצי.
אחרי שהבצק הכפיל או שילש את נפחו משטחים בתבנית משומנת, מתפיחים עוד חצי שעה ,יוצקים רוטב
ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לכ- 20 דקות.

מוציאים, מניחים תוספות וגבינות ומחזירים לתנור לעוד כ-7 דקות.

לאחר שהגבינות נמסו מוציאים , חותכים ובתיאבון .

*המלצה להכנת רוטב קל וטעים- רסק עגבניות, מים (כמות של הרסק) מלח, אורגנו, פלפל שחור ,
תבלין לפיצה . 
תבלינים לפי הטעם.

הבת שלי קצת חששה לאכול שכן היא יודעת שאסור לה משהו ובגילה (כמעט 3 ) קשה לעשות את ההבדלים
לתחליפים לכן נאלצנו ממש לשכנע אותה לטעום אך מרגע שטעמה ממש אהבה והתלהבה.
אנחנו - מי שמכיר גבינות ופיצה עם גבינה רגילה טעמנו ואהבנו מאוד.

את הגבינות של חברת "משומשו" ניתן להשיג להשיג בחנויות הטבע וברשתות השיווק הנבחרות,
מחיר מומלץ לצרכן: 19.90 ₪ - 21.90 ₪ לאריזות 200 ו- 250 גרם.

תנסו , תודו לי אחרי :) 
המון בריאות לכולם .












אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה