יום שלישי, 23 ביוני 2015

עוגיות חמאת בוטנים רכות ונימוחות



לפני כמה שנים עבדתי כמו הרבה חיילים משוחררים מהצבא בעגלות 
בקניונים בארה"ב .
העבודה היתה קשה אבל היה כיף מאוד ... היתה לנו קומונה של אנשים שגרנו,
עבדנו ובילינו יחדיו . גם השכר היה מעולה .

בהפסקות העבודה בין לבין מכירות בדוכנים הייתי קופצת לדוכן העוגיות .
עוגיות בכל הגדלים ,מכל הסוגים ובכל מיני טעמים .
העוגיות האהובות עלי היו עוגיות חמאת בוטנים עם נטיפי קרם בוטנים.
שנים שאני מחפשת בארץ את הנטיפים הללו על מנת להכין את העוגיות אך
ללא הצלחה .
בשבוע שעבר גיליתי כי ליימן שלייסל החלו לייבא את הנטיפים הללו של ריסס -
חברה אמריקאית אהובה עלי וגם נטיפי שוקולד של חברת הרשי'ז - kisses - נטיפי
שוקולד ענקיים מעולים .

לכבוד הגעת המוצרים לארץ החלטתי להכין את העוגיות האהובות עלי !
ואיך לא - לשתף אתכם במתכון .

מצרכים :
3/4 צנצנת חמאת בוטנים
2 כוסות קמח רגיל,
1/2 כוס קורנפלור ,
1/3 כוס סוכר,
שקית סוכר וניל,
כפית מחוקה סודה לשתיה,
2 ביצה (L) ,
נטיפי קרם בוטנים,
נטיפי שוקוצ'יפס


אופן ההכנה :
בקערה שמים את כל המרכיבים למעט הנטיפים ולשים עד לקבלת עיסה מאוחדת 
וחלקה. 
מוסיפים את נטיפי החמאת בוטנים והשוקוצ'יפס  .
אני חילקתי ל2 - אחד רק עם חמאת בוטנים ובשני גם נטיפי חמאת בוטנים וגם
שוקוצ'יפס.
עוטפים בנילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה .
מוציאים מהמקרר ויוצרים עיגולים - כדורונים ומשטחים לעוגיה על תבנית עם נייר אפיה .

תשאירו רווחים של כ סנטימטר בין העוגיות- הן לא תופחות .
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-10 דקות.
אפשר לראות שנוצרים חריצים בתוך העוגיות . והן מזהיבות מעט .
לא להגיע להשחמה - הן ישרפו. 
כאשר מוציאים מהתנור הן עלולות להראות לא מוכנות אך לאחר קירור הן מתקשות .

ובתיאבון :) 

עוגיות מדהימות ! נימוחות וטעימות.
אגב- אפשר להכין אותן כפעילות קייצית עם הילדים בחופש ומי שמתכנן נסיעה לארה"ב
בחופש- גשו לדוכן העוגיות בקניון ותקנו אותן. תיווכחו שזה בדיוק אותו הטעם :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה