את עוגת הקינדר בואנו שלי כולכם כבר מכירים.
מי שעדיין לא מכיר מוזמן להכנס לכאן.
עוגה מדהימה שגרפה המון מחמאות .
אממה - העוגה חלבית והבת הקטנה שלי שאלרגית לחלב לא יכולה
לטעום ולהינות ממנה גם .
לכן המצאתי גרסה פרווה טעימה ומנצחת לא פחות .
ביום שישי האחרון הכנתי אותה וכל מי שטעם ליקק את האצבעות (ואת הכפית והצלחת).
הנה המתכון המפורט עם הסבר על אופן ההכנה הכולל תמונות .
את אותו המתכון ניתן להכין גם כקינוחים אישיים .
מצרפת אופן הכנה גם לאישיים.
כוס סוכר,
כפית תמצית וניל,
2 כוסות קמח תופח,
3 בייצים,
3/4 כוס מים פושרים .
למוס- 2 שמנת צמחית להקצפה,
3/4 צנצנת ממרח לוטוס.
לציפוי - 200 גרם צימקאו חום,
2 כפות שמן,
50 גרם צימקאו לבן.
*כוס= חד פעמית .
מערבבים את החומרים של הבסיס לפי הסדר שרשמתי - לבלילה חלקה
ללא גושים .
לוקחים רינג עגול ומכוונים לגודל של השכבה הראשונה (קטנה יותר)
את הגודל נדע אם נכניס את הרינג לתוך הקערה בה נבחר .
מצפים בנייר כסף,משמנים, שופכים מעט מהבלילה כמות ממש קטנה
בערך סנטימטר אחד ברינג .
מכניסים לתנור שחומם מראש ל175 מעלות לכ-רבע שעה. עד שהעוגה יבשה.
מוציאים לצינון ומכינים את השכבה השניה- הפעם שכבה גדולה יותר-
בודקים את הגודל לפי החלק התחתון של הקערה ומכוונים את הרינג.
שוב,מצפים בנייר כסף, משמנים מוזגים שכבה של כסנטימטר ומכניסים
לתנור לכרבע שעה. מוציאים ומצננים .
*למי שאין רינג אפשר להכין מהבלילה עוגה בתבנית עגולה 26 ולאחר
שמוכנה לפרוס לפרוסות ולחתוך את הקוטר לפי הגודל שצריך.
הכנת הציפוי-
לוקחים קערת סלט (למי שיש תבנית סיליקון עגולה שישתמש בה)את הקערה
משמנים ומצפים בניילון נצמד. שישאר הרבה ניילון בצדדים .
מכניסים להקפאה ל10 דקות.
ממיסים 200 גרם צימקאו במיקרו בפולסים של 30 שניות להמסה מלאה.
מוסיפים 2 כפות שמן ומטמיעים אותו היטב.
מוצאים את הקערה שופכים צימקאו ובאמצעות כף מורחים את הצימקאו
באופן אחיד על הקערה(על הניילון) כדאי לעשות את זה מהר כי הקערה
קרה והצימקאו מתקשה במהירות.
לאחר שכיסינו את הקערה מכניסים לקירור.
הכנת המוס-
מקציפים 1 וחצי שמנת צמחית לקצפת יציבה.
שופכים בקערה3/4 צנצנת מוס לוטוס ומוסיפים לה חצי שמנת צמחית.
ניתן לחממם מעט את הממרח על מנת שיהיה נוזלי יותר.
את הממרח המעורבב עם שמנת אנחנו מקפלים לתוך הקצפת להשגת
מרקם מוס אחיד .
מכניסים לקירור לכמה דקות.
הרכבת הקינוח-
לוקחים את הקערה המצופה צימקאו ושמים 1/4 ממרח לוטוס בתחתית.
מורחים חצי קערה.
שופכים 4 כפות מוס לוטוס ומיישרים.
מניחים שכבת עוגה(הקטנה יותר) על המוס.
ניתן למרוח שכבת לוטוס דקה על הטורט אך לא חובה.
שמים 6 כפות מוס לוטוס על השכבה של העוגה וסוגרים עם שכבת
העוגה הגדולה .
מכניסים למקפיא לשעתיים.
מוציאים מהמקפיא ובזהירות מחלצים את העוגה מהקערה תוך משיכת
הניילון הנצמד.
אמור לצאת בקלות. אם היה ונתקלתם בקושי בחילוץ העוגה חממו מעט
עם כפות הידיים שלכם את הקערה ואז משכו בעדינות את הניילון.
להניח את העוגה הפוכה על תבנית או מגש.
מקלפים בעדינות את הניילון הנצמד.
מחממים את הצימקאו הלבן ומוזגים בשקית זילוף, מזלפים פסים מעל העוגה.
הרי לכם עוגה מוצלחת, מרשימה ,טעימה בטירוף ופרווה .
להכנת העוגה כקינוחים אישיים עושים את אותו התהליך רק עם תבנית סיליקון
קטנה,
ומכינים את אותה הבלילה לטורט- בתבניות/קעריות קטנות .
עושים שכבה אחת שתסגור לאחר המוס את הקינוח.
יוצא מצוין .
תהנו :)
מי שעדיין לא מכיר מוזמן להכנס לכאן.
עוגה מדהימה שגרפה המון מחמאות .
אממה - העוגה חלבית והבת הקטנה שלי שאלרגית לחלב לא יכולה
לטעום ולהינות ממנה גם .
לכן המצאתי גרסה פרווה טעימה ומנצחת לא פחות .
בומב לוטוס.
הנה המתכון המפורט עם הסבר על אופן ההכנה הכולל תמונות .
את אותו המתכון ניתן להכין גם כקינוחים אישיים .
מצרפת אופן הכנה גם לאישיים.
מצרכים :
לבסיס- כוס שמן,כוס סוכר,
כפית תמצית וניל,
2 כוסות קמח תופח,
3 בייצים,
3/4 כוס מים פושרים .
למוס- 2 שמנת צמחית להקצפה,
3/4 צנצנת ממרח לוטוס.
לציפוי - 200 גרם צימקאו חום,
2 כפות שמן,
50 גרם צימקאו לבן.
*כוס= חד פעמית .
אופן ההכנה:
מתחילים עם הבסיס -מערבבים את החומרים של הבסיס לפי הסדר שרשמתי - לבלילה חלקה
ללא גושים .
לוקחים רינג עגול ומכוונים לגודל של השכבה הראשונה (קטנה יותר)
את הגודל נדע אם נכניס את הרינג לתוך הקערה בה נבחר .
מצפים בנייר כסף,משמנים, שופכים מעט מהבלילה כמות ממש קטנה
בערך סנטימטר אחד ברינג .
מכניסים לתנור שחומם מראש ל175 מעלות לכ-רבע שעה. עד שהעוגה יבשה.
מוציאים לצינון ומכינים את השכבה השניה- הפעם שכבה גדולה יותר-
בודקים את הגודל לפי החלק התחתון של הקערה ומכוונים את הרינג.
שוב,מצפים בנייר כסף, משמנים מוזגים שכבה של כסנטימטר ומכניסים
לתנור לכרבע שעה. מוציאים ומצננים .
*למי שאין רינג אפשר להכין מהבלילה עוגה בתבנית עגולה 26 ולאחר
שמוכנה לפרוס לפרוסות ולחתוך את הקוטר לפי הגודל שצריך.
הכנת הציפוי-
לוקחים קערת סלט (למי שיש תבנית סיליקון עגולה שישתמש בה)את הקערה
משמנים ומצפים בניילון נצמד. שישאר הרבה ניילון בצדדים .
מכניסים להקפאה ל10 דקות.
ממיסים 200 גרם צימקאו במיקרו בפולסים של 30 שניות להמסה מלאה.
מוסיפים 2 כפות שמן ומטמיעים אותו היטב.
מוצאים את הקערה שופכים צימקאו ובאמצעות כף מורחים את הצימקאו
באופן אחיד על הקערה(על הניילון) כדאי לעשות את זה מהר כי הקערה
קרה והצימקאו מתקשה במהירות.
לאחר שכיסינו את הקערה מכניסים לקירור.
הכנת המוס-
מקציפים 1 וחצי שמנת צמחית לקצפת יציבה.
שופכים בקערה3/4 צנצנת מוס לוטוס ומוסיפים לה חצי שמנת צמחית.
ניתן לחממם מעט את הממרח על מנת שיהיה נוזלי יותר.
את הממרח המעורבב עם שמנת אנחנו מקפלים לתוך הקצפת להשגת
מרקם מוס אחיד .
מכניסים לקירור לכמה דקות.
הרכבת הקינוח-
לוקחים את הקערה המצופה צימקאו ושמים 1/4 ממרח לוטוס בתחתית.
מורחים חצי קערה.
שופכים 4 כפות מוס לוטוס ומיישרים.
מניחים שכבת עוגה(הקטנה יותר) על המוס.
ניתן למרוח שכבת לוטוס דקה על הטורט אך לא חובה.
שמים 6 כפות מוס לוטוס על השכבה של העוגה וסוגרים עם שכבת
העוגה הגדולה .
מכניסים למקפיא לשעתיים.
מוציאים מהמקפיא ובזהירות מחלצים את העוגה מהקערה תוך משיכת
הניילון הנצמד.
אמור לצאת בקלות. אם היה ונתקלתם בקושי בחילוץ העוגה חממו מעט
עם כפות הידיים שלכם את הקערה ואז משכו בעדינות את הניילון.
להניח את העוגה הפוכה על תבנית או מגש.
מקלפים בעדינות את הניילון הנצמד.
מחממים את הצימקאו הלבן ומוזגים בשקית זילוף, מזלפים פסים מעל העוגה.
הרי לכם עוגה מוצלחת, מרשימה ,טעימה בטירוף ופרווה .
להכנת העוגה כקינוחים אישיים עושים את אותו התהליך רק עם תבנית סיליקון
קטנה,
ומכינים את אותה הבלילה לטורט- בתבניות/קעריות קטנות .
עושים שכבה אחת שתסגור לאחר המוס את הקינוח.
יוצא מצוין .
תהנו :)
נפלא נפלא יקירתי 💖 תודה רבה
השבמחקבאהבה גדולה :)
מחקהעוגה נראית נפלאה וחושבת להכינה ליומהולדת של אחותי. אך יש לי כמה שאלות:
השבמחק1. צימקאו חום/לבן- אפשר להשתמש בשוקולד מריר/לבן פרווה? משנה אחוזי קקאו?
2. קערת סלט/תבנית סיליקון עגולה-מהו הקוטר?
3. את העוגה המוכנה לאחר הקישוט שומרים בהקפאה או במקרר?
4. למי שאין רינג את העוגה המוכנה לפרוס ל-2 פרוסות?
תודה :-)
1. אפשר שוקולד מריר. לבן פרווה אני לא מכירה- רק צימקאו לבן .
השבמחק2.קוטר לדעתי 24 אבל לא בטוחה בזה .
3.אפשר גם וגם בכל און אם שמרת בהקפאה יש להוציא כשעה לפני הגשה.
4.למי שאין רינג יכול להכין בתבנית קפיצית, לחתוך בקוטר לפי הצורך ולחצות לשתי שכבות .
בהצלחה :)
נראה מעולה!
השבמחקאיך מנתקים את השוקולד מהעוגות האישיות? גם שם מצפים בניילון נצמד?
אם את משתמשת בתבנית סיליקון - אין צורך בניילון נצמד כיוון שתוכלי להוציא את קעריות השוקולד בקלות מהסיליקון- הופכים בעדינות את הסיליקון בתנועת קילוף...
מחקשלום, אם הכנתי הערב. האם אוכל לשמור במקפיא עד מחר בצהריים, להוציא ולהמשיך לשלב הקישוט ואז לשמור במקרר עד ההגשה? תודה
השבמחקהיי, בהחלט תוכל להקפיא ולשמור .
מחקהיי, בהחלט תוכל להקפיא ולשמור .
מחקתודה. עשיתי כך. לצערי היה קצת קשה מדי המעטפת שוקולד. עשיתי עם מריר 60٪. אולי היה צריך יותר להפשיר. בכל אופן היתה טעימה. תודה וחג שמח
מחקאולי עשית שכבה עבה של שוקולד (יחד עם הקפאה יוצא קשיח) העיקר שהיה טעים . חג שמח
מחקאולי עשית שכבה עבה של שוקולד (יחד עם הקפאה יוצא קשיח) העיקר שהיה טעים . חג שמח
מחק