יום רביעי, 29 באוקטובר 2014

מיני ספינג' עם טוויסט- במכשיר מולטיקייק ולא בשמן עמוק


ספינג' - הסופגניות המרוקאיות עם החור באמצע הן אחד
הדברים האהובים עלינו בבית.
אני נמנעת מלאכול אותן במהלך השנה ולכן מכינה רק בחנוכה .
במהלך הניסויים והנסיונות שאני עושה עם המכשיר המשולב שרכשתי
מאתר  the hut עלה במוחי הרעיון לנסות ולהכין ספינג' במכונה !
עשיתי והתוצאה נהדרת !
הספינג' בטעם של ספינג' אך טיפה יותר קראנצ'י וללא כמות השמן
שבספינג' רגיל .



את המתכון קיבלתי מהאישה והאגדה- יונית צוקרמן.

מצרכים :
חצי קילו קמח ,
כף שמרים,
2 כפות סוכר,

כפית מלח ,
2 כפות שמן ,
2 וחצי כוסות מים פושרים

סוכר לציפוי .
*כוס= כוס חד פעמית של שתיה קרה (שקופה)
אופן ההכנה:
במערבל עם וו לישה שמים קמח ושמרים (מי שרוצה יכול גם קמח שמרים)
2 כפות סוכר וכוס מים . מתחילים עם הלישה .
תוך כדי מוסיפים את שאר כמות המים ולשים כ8 דקות.
מוסיפים את המלח ואת השמן וממשיכים ללוש עוד כ10 דקות .
שמים בקערה משומנת משמנים טיפה מלמעלה ועוטפים בניילון נצמד.


*השימון מלמעלה נועד ל2 מטרות- גם שלא ידבק הבצק לניילון וגם שלא יתייבש.
*אני שמה מעל הניילון קופסת גפרורים או ראש של שום - לזירוז התפיחה-
שיטת סבתא .

*הסוד בבצק ספינג' הוא שהבצק צריך "לשתות את המים" זאת אומרת שהמסה 
צריכה להיות מורכבת מהרבה מים אך עדיין בצק יציב. מכיוון שאני משתמשת 
שמכונת דונאטס הבצק צריך להיות נוזלי יותר מבצק של ספינג' רגיל ולכן 
אם היה והבצק לא ממש נוזלי תוסיפו לו מעט מים .
מתפיחים למשך כשעה וחצי (עד שהבצק מכיל או משלש את נפחו)


כאשר המכונה חמה משמנים כל חריץ דונאטס במעט שמן ויוצקים  מהבצק
באמצעות היד וכף לעזרה .
ממלאים את כל החריצים עד סוף הגובה (חצי דונאטס ) וסוגרים לכ-7
דקות .
פותחים ומוציאים כאשר זהוב וטובלים בסוכר משני הצדדים.
*על מנת שהסוכר ידבק היטב לספינג' ניתן או למרוח אותו במעט דבש/סילאן ואז לטבול בסוכר.


הערה חשובה - אל תצפו לספינג' אמיתי כי אין כאן שמן .
מה שתקבלו זוהי סופגניה אפויה בטעם ספינג' במרקם קראנצ'י .
אני אהבתי (גם כל מי שטעם כאן) ומבחינת בריאות - פחות שמן
יותר טוב .

בהצלחה :)

5 תגובות:

  1. כמה כוסות זה 500 גרם קמח?

    השבמחק
  2. היי קרין, תודה על המתכון!
    האם כדאי לדעתך לטבול בסירופ סוכר? כך אנו מגישים את הספינג' :)

    השבמחק
  3. היי אור, בהחלט ניתן לטבול בסירופ סוכר!
    שיהיה חג אורים שמח

    השבמחק