יום חמישי, 16 באוקטובר 2014

מרק טום יאם ביתי מ-ע-ו-ל-ה

חורף, הגשם מטפטף על העורף, חורף וקר :)
ואיך אפשר בלי - מרק?? אי אפשר !!! אז ליום קר וגשום כמו היום החלטתי
להכין מרק ואיזה מרק? אחד האהובים עלי .
מרק טום יאם.
כל מסעדה אסיאתית בה אני מזמינה את המרק אני שואלת מה יש בפנים ותמיד
 אומרים לי שזה סוד... אז המצאנו מרק טום יאם משלנו שטעמיו דומים בצורה
 מדהימה למקור והוא מ-ע-ו-ל-ה !!!  החלטתי לשתף אתכם .
מצרכים :
2 קופסאות שימורים של קרם קוקוס .
6 כוסות מים
ירקות חתוכים קטן (לא קצוץ)- תפוח אדמה , גזר, בטטה, קישוא, בצל ונבטים
אופציונלי- אצלנו לא אוהבים.
בצל ירוק - הרבה !!! למון גראס- חתוך קטן.
עגבניות שרי - שלמות/חתוכות לחצי (10 יחידות)
ג`ינג`ר כבוש/ טרי קצוץ- כף
איטריות אורז/ איטריות שעועית
טופו / עוף / פירות ים למי שאוכל
סויה -1/2 כוס
צ`ילי מתוק - 3/4 כוס
מלח לימון - 1/2 כפית
רוטב טום יאם -1/2 כפית (אופציונלי- זהירות מאוד חריף !)
רוטב טריאקי-1/4 כוס
אופן ההכנה :
בסיר גדול שמים את המיים והירקות למעט העגבניות .
מוסיפים קרם הקוקוס וג`ינג`ר ושמים על הגז- אש גבוהה.



מערבבים ומוסיפים את הרטבים (סויה,טריאקי ,רוטב טום יאם וצ`ילי מתוק) .



מביאים לרתיחה . בזמן הרתיחה מוסיפים את העגבניות שרי והטופו ומשאירים על אש גבוה.

לאחר 5 דקות מוסיפים את האיטריות , מנמיכים את האש מכסים ומחכים -7 דקות.

לאחר כ-7 דקות המרק מוכן וטעים !!!
קל , פשוט ומהיר.

בתיאבון  וחורף נעים וטעים. :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה