יום שני, 5 במאי 2014

עוגת גבינה ואוריאו .


כהרגלי בקודש אני שוב נזכרת בדקה ה90 שאני רוצה להכין עוגה.
מחר יום העצמאות והתחייבתי להביא עוגה . לא יכולה להכין משהו עלוב - חייבת עוגה טעימה
ולא פחות חשוב - מרשימה .
פרמטר נוסף וחשוב הוא זמן - צריכה להכין משהו מהיר וקליל . אין זמן לאפיה .
החלטתי להכין עוגת גבינה .
אבל שבועות זה אוטוטו וחבל להרשים מחר עם העוגת גבינה פירורים שלי - אז החלטתי
לעשות לה טוויסט ויש לנו מנצחת !
עוגת גבינה ואוריאו -עם קישוט ישראלי ביותר.

הנה לכם מתכון קליל , מהיר ופשוט . לתבנית 26 .
מצרכים :
2 חבילות של עוגיות אוריאו (176 גרם בכל חבילה)
2 שמנת מתוקה להקצפה
1 אינסטנט פודינג
5 כפות חלב
500 גרם גבינה לבנה 5%
חצי כוס סוכר
אופן ההכנה :
טוחנים חבילת אוריאו אחת למצב פירורים (דק דק), מוסיפים את החלב ,לשים לעיסה ומניחים
ומשטחים בתוך התבנית . מכניסים למקפיא .

מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם האינסטנט פודינג לקצפת סמיכה. כשמוכן -לערבב את הגבינה הלבנה
עם הסוכר ומקפלים את הגבינה הלבנה פנימה לתוך הקצפת.

שוברים את החבילה השניה של העוגיות לשברים גסים (לשבור ביד ) .

מכניסים לבלילת הגבינה ומקפלים בעדינות.

מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים את הבלילה למעלה .
כעת ניתן לקשט אותה .וזהו !!! עכשיו למקרר ל12 שעות ואפשר לאכול !!!
לקישוט מלמעלה ניתן לשפוך גנאש שוקולד ולשים עוגיות חצויות על גבעות מוזלפות של קצפת.
בגלל שאנחנו עומדים לפני יום העצמאות אני החלטתי לקשט בדגל ישראל .

לקישוט השתמשתי ברויאל אייסינג וסוכר כחול(ניתן לרכוש בחנויות).

יום עצמאות שמח
ומזל טוב למדינת ישראל (66) .

בתיאבון :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה