יום ראשון, 6 באפריל 2014

מוס טריקולד -עוגה קלה להכנה , טעימה ומושחתת וגם -מתאימה לפסח :)

בשבוע שעבר אחותי חגגה יומולדת ולצערי אני הייתי חולה . עצוב אבל לא חגגתי איתה. הבטחתי שנחגוג ברגע
שארגיש טוב יותר .הבטחתי וקיימתי .
ביום שישי האחרון החלטתי להכין לה עוגה - משהו שיהיה קל ומהיר להכנה אבל הכי חשוב שתהיה עוגה יפה ומנצחת.
כזו שכולם ילקקו את האצבעות.
אז הכנתי לה מוס טריקולד .
המצרכים :
3 שמנת להקצפה,
2 שוקולד מריר,
2 שוקולד חלב,
2 שוקולד לבן .
אופן ההכנה :
שלב 1- ממיסים במיקרו בפולסים של 30 שניות את השוקולד המריר, תוך כדי מקציפים שמנת מתוקה אחת.
כאשר השוקולד מומס וחלק ללא גושים והשמנת הפכה לקצפת יציבה מקפלים את השוקולד לתוך הקצפת עד
למרקם חלק.

יוצקים את המוס שהתקבל לתבנית 24 (עדיפות לרינג) ומכניסים למקפיא .
שלב 2 - ממיסים במיקרו בפולסים של 30 שניות את השוקולד חלב, תוך כדי מקציפים שמנת מתוקה אחת.
כאשר השוקולד מומס וחלק ללא גושים והשמנת הפכה לקצפת יציבה מקפלים את השוקולד לתוך הקצפת עד
למרקם חלק.
מוציאים את התבנית מהפריזר ויוצקים את השכבה השניה ומחזירים שוב למקפיא.
שלב 3 - ממיסים במיקרו בפולסים של 30 שניות את השוקולד הלבן, תוך כדי מקציפים שמנת מתוקה אחת.
כאשר השוקולד מומס וחלק ללא גושים והשמנת הפכה לקצפת יציבה מקפלים את השוקולד לתוך הקצפת עד
למרקם חלק.
מוציאים שוב את התבנית מהמקפיא ויוצקים את השכבה השלישית מעל .
מחזירים לקירור - לפחות ללילה.
ניתן לקשט את העוגה מעל עם הזלפת שוקולד מומס או קליק או לגרור מעט שוקולד בפומפיה מעל .
אני זילפתי מזל טוב לורד,אחותי.

העוגה ממש קלה להכנה וללט גלוטן - מתאימה לפסח .
העוגה נטרפה וליקקו את האצבעות !

ניתן גם להכין כקינוחי כוסות .
תיהנו :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה