יום ראשון, 9 במרץ 2014

מה הקשר בין גבינה בולגרית לסלט יווני ?ומתכון מעולה לבצק ספידי שאתם חייבים להכין.

פעם תהיתי למה קוראים לסלט יווני בשמו אם המרכיב העיקרי בו הוא בכלל גבינה בולגרית...
התשובה טמונה בשינוי הסלט כאשר עשה עליה לארץ.
סלט יווני (greek salad) הוא בכלל סלט עם גבינת פטה אשר מזוהה עם יוון ועל כן שמו .
בישראל שינו אותו לשמו גבינה בולגרית אך השאירו לו את שמו .
אחרי שחפרתי לכם מעט (אני בטוחה שיש עוד חוץ ממני שלא יודעים מה פשר השם והבילבול) אספר לכם שהשבוע
קיבלתי לסקירה גבינות חדשות של פיראוס מבית תנובה.
 


הגבינות החדשות של פיראוס הן בולגריות למריחה בטעם טבעי ובטעם פלפלים ושום ויש בהן 5% שומן בלבד.
דבר ראשון שצץ לי לראש זה מתכון שכבר כמה ימים רץ ברשת של ספידי בצק - בצק לכיסונים להכנה מהירה שהבטחתי לעצמי שאבדוק אותו .
 


פתחתי את המתכון המקורי והכנתי את הבצק. בתוך הכיסונים הכנסתי את הגבינות של פיראוס.
בגלל שיש לי גם ילדה אלרגית לחלב הכנתי לה גירסה פרווה שגם היא תהנה.
צילמתי עבורכם את השלבים .
מצרכים : לבצק-
2 כוסות קמח רגיל,
חצי כוס מים רותחים,
חצי כוס שמן,
כפית שטוחה של מלח
אופן ההכנה:
לגרסה הפרווה  אנחנו מטגנים בצל , מעט שורש סלרי, וקישואים. מלח ופלפל .כשהירקות רכים ומוכנים אנחנו מורידים מהאש ומקררים .



להכנת הבצק - במיקסר (או ידנית) מערבבים את הקמח עם השמן ,המים והמלח לקבלת בצק אחיד ורך.

מרדדים את הבצק על משטח וקורצים עיגולים . שמים את המילוי - אני שמתי בחלקם גבינה בולגרית למריחה
של פיראוס עם פלפלים

 ובאחרים שמתי בולגרית למריחה רגילה של פיראוס והוספתי פיקורינו.

לפיצית שלי הכנתי במיוחד את גרסת הפרווה - מילאתי בקישואים שהכנתי .

מקפלים צד אחד על השני ומהדקים עם מזלג.

מלמעלה מברישים ביצה ומפזרים סומסום.

מכניסים לתנור שחומם ל180 מעלות לכחצי שעה (עד שהכיסונים זהובים ויפים) .
אפשר להוציא ובתיאבון !!!!

המילוי של הקישואים מעולה .
המילוי של הגבינות מרגיש ממש כמו בורקס ביתי ,טעים ופריך. הגבינות נמסו בפנים פשוט תענוג .
את המתכון כתבה עינבל סבג המקסימה, ניתן לראות אותו גם בבלוג שלה - קואלה מבשלת .
תיהנו :)


 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה